מתחסנים ומפחיתים את ההדבקה: החיסונים נגד נגיף הקורונה יעילים ובטוחים לשימוש, והם זמינים בכל קופות החולים
-
חיסון נגד קורונה
אילו חיסונים אושרו בישראל, מי זכאים לקבל חיסון ואיפה אפשר להתחסן -
שאלות ותשובות על החיסון החדש לזני האומיקרון
במה החיסון שונה מהחיסונים הקודמים? אם התחסנתי לפני שנה, אני צריך להתחסן שוב? ממה החיסון יגן עלי? כל מה שצריך לדעת על החיסון החדש המותאם לזני האומיקרון -
חיסון נגד קורונה לילדים
איזה חיסון ניתן לילדים, האם הוא בטוח ומה מידת המועילות שלו? -
חיסון נגד קורונה לפעוטות
משרד הבריאות ממליץ לחסן פעוטות מגיל חצי שנה הנמצאים בקבוצת סיכון בשל מחלות רקע -
שאלות ותשובות בנושא חיסון קורונה לילדים ולפעוטות
שאלות ותשובות בנושא חיסון קורונה לילדים ולפעוטות -
מי נחשבים מחוסנים
מי שחוסנו, בישראל או בחו"ל, לפי ההגדרות המופיעות בדף זה -
סוגי החיסונים ואיך הם פועלים
החיסונים השונים נגד קורונה שאושרו בישראל נותנים הגנה מפני קורונה במגוון דרכים
שאלות ותשובות על החיסון החדש לזני האומיקרון
קופות החולים התחילו לאחרונה לחסן בחיסון נגד קורונה המותאם לזני האומיקרון העדכניים. החיסון החדש, של חברת מודרנה, מותאם לזנים הנפוצים כיום ולכן צפוי לתת הגנה טובה יותר מתחלואה קשה מזנים אלה. הרשת הייתה ועודנה מלאה במיסאינפורמציה, לכן רצוי להסתמך על מקורות מהימנים, כגון משרד הבריאות וקופות החולים.
-
במה החיסון שונה מהחיסונים הקודמים?
מדובר בחיסון כמעט זהה לחיסונים שנתנו בשנים הקודמות. בדומה לחיסונים הקודמים, זה חיסון מסוג mRNA כנגד אחד מחלבוני המעטפת של נגיף הקורונה. הההבדל העיקרי הוא בהתאמות קטנות כך שיתאים לנגיפים ממשפחת אומיקרון (XBB). החיסון נבדק בבני אדם ונמצא בטוח ויעיל, גם כנגד הווריאנטים שמאפיינים את תחלואת החורף הנוכחי (2023/24).
-
אם התחסנתי לפני שנה, אני צריך להתחסן שוב?
כן, נגיף הקורונה משתנה, ובשביל להיות מוגנים בצורה מיטבית אל מול הוריאנטים שנפוצים כיום כדאי לקבל את החיסון העדכני.
-
ממה החיסון יגן עלי?
החיסון מגן בעיקר מתחלואה קשה וסיבוכים ותמותה על רקע תחלואה בקורונה. כמו כן, החיסון משפר את ההגנה גם מסיבוכיה המתמשכים והמאוחרים של המחלה (Long Covid) בכל הגילים.
-
אני לא בקבוצת סיכון, האם אני צריך להתחסן?
כן. מחלת הקורונה פוגעת בעיקר באנשים בקבוצות סיכון, אך לא רק. גם צעירים עלולים לפתח מחלה קשה מקורונה. כמו כן גם אצל צעירים נמצאה עליה בסיכון לתסמונות פוסט קורונה שונות לרבות אירועים לבביים, עליה בסיכון לסוכרת ועוד. החיסון לקורונה מקטין משמעותית את הסיכון לסיבוכים אלו.
-
למה צריך להתחסן, המגפה לא נגמרה כבר?
התחלואה בקורונה עדיין קיימת. רק בשנה החולפת נפטרו מקורונה כ-1,000 בני אדם בישראל, ואושפזו אלפים, מתוכם למעלה מ-2000 מתחת לגיל 60. למחלה יש סיבוכים מהם ניתן להתגונן באמצעות החיסון.
-
המחלה הפכה לקלה יותר, בשביל מה אני צריך להתחסן?
המחלה פוגעת בנו פחות מבעבר בזכות הזיכרון החיסוני שנצבר כתוצאה מהתחסנות והדבקות קודמות. עם זאת, הנגיף ממשיך להשתנות ונוצרות גרסאות חדשות של הנגיף, ובמקביל החיסוניות הטבעית שנרכשה דועכת באופן טבעי עם הזמן. החיסון מרענן את הזיכרון החיסוני ומאפשר הגנה טובה מסיבוכי המחלה.
-
למי מומלץ לקבל את החיסון?
משרד הבריאות ממליץ לכל מי שמעל גיל חצי שנה לקבל את החיסון, ובמיוחד לקבוצות סיכון המפורטות באתר משרד הבריאות.
-
עכשיו נצטרך להתחסן כל שנה? מה הטעם?
יש חיסונים שמקנים הגנה מתמשכת ויציבה לכל החיים ויש חיסונים שיש לקבל לעיתים תכופות יותר כמו החיסון לשפעת. יתכן ובעתיד יפותחו חיסונים עם "תוקף" ארוך יותר ויתכן והנגיף יתכנס למצב יציב יותר מבחינת קצב ההשתנות שלו. לעת עתה מומלץ להתחסן בחיסון המותאם החדש, על מנת "לרענן" את התגובה החיסונית שלנו ולשמר רמה גבוהה של מוגנות מפני הסיבוכים הרפואיים להם גורם הנגיף.
-
גם קורונה וגם שפעת? זה בטוח לקחת את שניהם יחד?
כן, זה בטוח. יש לא מעט חיסונים שלוקחים יחד. מערכת החיסון שלנו מסוגלת להתמודד עם מספר תרכיבים במקביל.
-
אם לא התחסנתי עדיין נגד קורונה, איזה חיסון אני צריך לקבל?
נקודת ההנחה היא שכל האוכלוסיה נחשפה לנגיף הקורונה במהלך השנים האחרונות. על כן אין הבדל מבחינת החיסון שניתן בין מי שחוסן בעבר ומי שלא. מומלץ לכולם לקבל מנת דחף בודדת של החיסון העדכני.
יוצאי הדופן לעניין זה הם ילדים מתחת לגיל 5 שנים שיתכן ולא נחשפו כלל לנגיף הקורונה ואם לא חוסנו עד כה מומלץ שיקבלו שתי מנות של החיסון. גם מי שעבר השתלת מח עצם לאחר שחוסן בעבר, מומלץ שכעת יחוסן מחדש בשתי מנות חיסון.