איזו בדיקה עושים ומתי, איפה מתבצעות הבדיקות, תוך כמה זמן מתקבלות התוצאות ומהי בדיקה סרולוגית?
-
סוגי הבדיקות
איזו בדיקה עושים ומתי, איפה מתבצעות הבדיקות תוך כמה זמן מתקבלות התוצאות ומהי בדיקה סרולוגית? כל המידע על בדיקות קורונה -
מתי צריך לעשות בדיקת קורונה
מתי עושים כל בדיקה ואיפה הן תקפות -
איך ואיפה עושים בדיקות
איך ואיפה עושים כל בדיקה ומה העלויות -
תוצאות הבדיקות
מתי ואיך מגיעים תוצאות של הבדיקות שונות, מה הן סוגי התוצאות -
קבוצות סיכון
קבוצות הסיכון למחלה קשה בני 60 ומעלה דיירים במוסדות סיעודיים ודיור מוגן חולים מחלת ריאות כרונית כולל אסתמה חולים בציסטי…
מתי צריך לעשות בדיקת קורונה
מתי צריך לעשות בדיקה
- אם קיבלת תוצאה חיובית בבדיקת קורונה ביתית לא מפוקחת
כדי לקבל במערכת הבריאות הגדרה שחלית בקורונה ובהמשך לקבל אישור החלמה, יש לעשות אחת מהבדיקות הבאות:
• בדיקת PCR בקופת חולים (ללא עלות) או בחברה פרטית (בתשלום).
• בדיקת אנטיגן מוסדית באתרי הבדיקות המהירות (ללא עלות).
• בדיקה ביתית מפוקחת מרחוק (בתשלום).
שימו לב: תוצאה חיובית בבדיקה ביתית לא מפוקחת - לא יכולה לשמש כדי להגדיר אדם כמאומת ולאחר מכן כמחלים, מפני שהיא לא נרשמת במערכת הבריאות.
למידע נוסף על סוגי הבדיקות > - אם אומתת לקורונה
משך הבידוד למאומתים הוא 7 ימים. אפשר לצאת מהבידוד לאחר 5 ימים אם קיבלת שתי תוצאות שליליות בבדיקת אנטיגן ביתית שעשית בהפרש של 24 שעות - בערב היום ה-4 לבידוד ובבדיקת אנטיגן ביתית שעשית בערב היום ה-5 לבידוד (יום הבדיקה החיובית הוא היום ה-1 לבידוד), ובתנאי שלא היו לך תסמינים ב-48 השעות האחרונות ושקיבלת אישור החלמה מקופת חולים.
הנחיות בידוד למאומתים >
שימו לב, בדיקת PCR אפשר לעשות במקומות הבאים:
- בקופות החולים – מגיל 30 ומעלה. בנוסף, מי שחזרו מחו"ל, בכל גיל, יוכלו להיבדק במהלך 10 הימים שלאחר ההגעה לישראל (בהצגת כרטיס טיסה או כרטיס הפלגה מ-10 הימים האחרונים, או אישור על תשלום אגרת יציאה מישראל במעבר גבול יבשתי מ-20 הימים האחרונים). הבדיקה ללא עלות.
- בעמדת הבדיקות בנתב"ג – אפשר להיבדק בעמדה זו לאחר הנחיתה בישראל. הבדיקה ללא עלות.
- באופן פרטי – אפשר לעשות בדיקת PCR באחת החברות המציעות שירות זה. הבדיקה בתשלום.
מתי מומלץ לעשות בדיקה
בנוסף למקרים שבהם צריך לעשות בדיקת קורונה, יש מקרים שבהם מומלץ להיבדק, במיוחד מגיל 60 ומעלה ולמי שבקבוצות סיכון, וזאת כדי לברר אם נדבקת וכדי לקבל טיפול תרופתי בזמן.
אלה המקרים שבהם מומלץ לעשות בדיקת קורונה:
- 72 שעות לאחר חשיפה למאומת - אם נחשפת למאומת, מומלץ לעשות בדיקה ביתית 72 שעות לאחר החשיפה. אם התוצאה חיובית – יש לעשות בדיקת PCR, או בדיקת אנטיגן מוסדית באתרי הבדיקות המהירות, או בבדיקה ביתית מפוקחת מרחוק (בתשלום), כדי להיות מוגדרים כמאומתים במערכת הבריאות ולאחר מכן כמחלימים.
למידע נוסף על סוגי הבדיקות > - אם יש לך תסמינים העלולים להתאים לקורונה – אם יש חום, שיעול או קושי בנשימה, מומלץ לעשות בדיקה ביתית. אם התוצאה חיובית – יש לעשות בדיקת PCR, או בדיקת אנטיגן מוסדית באתרי הבדיקות המהירות, או בבדיקה ביתית מפוקחת מרחוק תמורת תשלום, כדי להיות מוגדרים כמאומתים במערכת הבריאות ולאחר מכן כמחלימים. מגיל 60 ומעלה או מי שבקבוצות סיכון או מי שחזרו מחו"ל ב-10 הימים האחרונים וחשים שלא בטוב – מומלץ לעשות בדיקת PCR.
- אחרי קבלת תוצאה חיובית-גבולית בבדיקת PCR – מומלץ לעשות בדיקת PCR נוספת, או בדיקת אנטיגן מוסדית באתרי הבדיקות המהירות, או בבדיקה ביתית מפוקחת מרחוק (בתשלום) – בתוך 24 עד 72 שעות אחרי הבדיקה הראשונה. אם התוצאה חיובית – תוגדרו כמאומתים ולאחר מכן כמחלימים.
הנחיות בידוד למאומתים > - אם חזרת מחו"ל ולא חשת בטוב במהלך 10 הימים שלאחר החזרה לישראל – מומלץ לעשות בדיקת PCR. בדיקת ה-PCR לעומת בדיקת האנטיגן יכולה לאפשר זיהוי זנים חדשים שעלולים להיכנס לישראל מחו"ל.
בדיקת ה-PCR נעשית חינם בקופות החולים למי שיציגו כרטיס טיסה או כרטיס הפלגה מ-10 הימים האחרונים, או אישור על תשלום אגרת יציאה מישראל במעבר גבול יבשתי מ-20 הימים האחרונים. מגיל 30 ומעלה – אפשר לעשות בדיקת PCR גם בלי להציג מסמכים אלה.