מאומתים לקורונה עלולים לפתח תסמיני מחלה בדרגות שונות. מה עושים בכל מצב ומתי נקבעת החלמה?
-
תסמיני הקורונה
התסמינים השכיחים ביותר בקרב מי שחלו בקורונה מזכירים שפעת, וסביר שאחד או יותר מהם יופיעו במהלך המחלה -
דרגות המחלה וקבוצות סיכון
דרגות החומרה של המחלה -
בידוד
אם קיבלת תוצאה חיובית בבדיקת קורונה יש להישאר בבידוד ולהיות במעקב רפואי עד לקבלת אישור החלמה. -
טיפול ומעקב רפואי
אין כיום טיפול ספציפי לקורונה אלא רק שיכוך או הקלה של חלק מהתסמינים. ניתן להוריד חום, לשכך כאבים ולהקל על שיעול בעזרת תרופות ללא מרשם. -
קורונה בהריון ובהנקה
אם את בהריון וחלית בקורונה, או אם יש לך תסמינים העלולים להתאים לקורונה – עלייך להתייעץ עם הרופא או הרופאה שלך. -
מי נחשבים מחלימים
מחלימים ומחלימות הם מי שקיבלו תוצאה חיובית בבדיקת PCR או בבדיקה מהירה מפוקחת, ולאחר שהחלימו קיבלו אישור החלמה מרופא או רופאה או קופת חולים. את אישור ההחלמה מקבלים לאחר 5… -
תופעות לונג-קוביד
לפי ההערכות, חלק ניכר ממי שחלו בקורונה יחוו תופעות שעלולות להימשך שבועות או חודשים אחרי ההחלמה ומקשות על החזרה לשגרה.
דרגות המחלה וקבוצות סיכון
חולים במצב קל – מי שיש להם אחד או יותר מהתסמינים האופייניים לקורונה, כגון חום, שיעול, חולשה ואובדן חוש הטעם והריח. המחלה יכולה להימשך כשבועיים. חלק מהתסמינים עלולים להמשיך גם למשך שבועות אחרי ההחלמה.
חולים במצב בינוני – מי שאומתו לקורונה וסובלים מדלקת ריאות. ייתכן שיהיה צורך בטיפול תומך בבית חולים, במחלקת קורונה ייעודית.
חולים במצב קשה – מי שיש להם אחד או יותר מהתסמינים הבאים: קצב של מעל 30 נשימות בדקה, סטורציה של 93% ומטה ללא תמיכה חיצונית והפרעה בתחלופת החמצן. התפתחות של מחלה קשה שכיחה יותר בקרב חולים וחולות מגיל 60 ומעלה או מי שיש להם מחלות רקע ובעיות נשימה. חולים אלה יזדקקו לטיפול תומך, לרוב בבית חולים, כדי להפחית את הסיכון של סיבוכי המחלה. משך ההחלמה אצלם יהיה ארוך יותר.
חולים במצב קריטי – מי שנדרשת להם תמיכה נשימתית מכנית או שסובלים מפגיעה קשה בתפקוד המערכתי – הלם, פגיעה בלב, פגיעה בכבד, פגיעה בכליות.